.

In het Boya gebergte in Zuid Sudan tussen de bergen, woestijngebieden en doornstruiken, woont de Laarim bevolking. De Laarim wonen in kleine hutjes en hun bestaan bestaat uit veehouderij. Ze leven van hun kudde. Ze fokken de dieren, eten hun vlees, drinken hun melk, slapen onder de dierenhuiden en gebruiken de dieren als bruidsprijs.

De onderlinge band tussen de Laarim is sterk. Alles wordt gedaan in gemeenschap. Vraag je om 6 balken dan krijg je er 50 want ze werken als een gemeenschap en niet individueel. Ze leven zonder stromend water en elektriciteit. 95% van de mensen kan niet lezen of schrijven. Vanaf dat de kinderen kunnen lopen hebben ze een taak in het gezin. De meesten gaan niet naar school of komen nooit buiten het Laarim gebied.

De Laarim 1
De Laarim 2

De Laarim is sterk bewust van de geestelijke wereld. De traditionele godsdienst wordt gepraktiseerd met licht-katholieke invloeden. Een oppergod heeft alles onder controle, zo ook hun gezondheid en die van hun vee. De Laarim communiceert met hun oppergod door middel van gebeden en het brengen van offers op speciale offerplaatsen. Ook de regengod word aanbeden met de bijbehorende regenrituelen.

“Willen jullie mensen sturen die ons en onze kinderen kunnen vertellen over Jezus Christus.”

Dit verzoek kwam van een leider van de onbereikte Laarim bevolking. Sinds 2016 heeft AIM een team van zendeling wonen in de Laarim. We leven als team onder de Laarim bevolking. We leren hun taal en cultuur en zegenen de Laarim met onze persoonlijke vaardigheden. In 2017 zijn we begonnen met het schrijven van 25 bijbel verhalen in het Laarim. Deze hebben we ingesproken en op solar radio gezet. Op deze manier is het toegankelijk voor iedereen. Ook voor de mensen die niet kunnen lezen.

Nu zijn er wekelijks 17 bijbelstudiegroepen die samen komen. En bijna wekelijks komt er iemand van de Laarim tot geloof.

Het leven is zwaar in de Laarim maar we zien dat God de Laarim niet los laat. En Zijn weg met hun gaat.